17 C
Kelmė
2024 / 09 / 19

„Oho!“ produktus pradėjo eksportuoti į Kostą Riką

Ar jau skaitėte?

Lietuviško kapitalo sausų pusryčių ir sūrių užkandžių „oho!“ gamintojas „Naujasis Nevėžis“ pradėjo gaminių eksportą į Kostą Riką. Pirmieji Lietuvoje kurti užkandžiai Kosta Rikos vartotojus pasieks jau artimiausiu metu.

- Reklama -

Anot bendrovės vadovo Gedimino Krutulio, pirmieji penki konteineriai su įvairiais „oho!” sausų pusryčių, traškučių ir užkandžių gaminiais jau išplaukė iš Lietuvos.

Pirmieji penki konteineriai su įvairiais „oho!” sausų pusryčių, traškučių ir užkandžių gaminiais jau išplaukė iš Lietuvos.

Jo teigimu, į šią rinką bendrovė gaminius pradėjo eksportuoti praėjus beveik metams nuo pirmų diskusijų su vietos verslininkais, kurie ilgainiui buvo supažindinti su visa „Naujasis Nevėžis“ veikla.

17 tonų „oho!” gaminių Centrinės Amerikos rinką pasieks laivais, kurie į Kostą Riką plauks apie 45–60 dienų, o Lietuvoje kurtus užkandžius vietos gyventojai galės įsigyti prekybos tinkluose.

„Noriu tikėti, kad užmegztas ryšys su Kosta Rikos atstovais ir jų susidomėjimas skonių įvairove, nepaliks abejingų. O įmonės gaminami produktai netruks įsitvirtinti ir bus pripažinti kosta rikiečių“, – sako įmonės vadovas.

„Oho!“ prekės ženklo produktų gamintojai nuolat ieško naujų galimybių plėsti savo veiklą tarptautinėse rinkose ir siekia, kad jų produktai pasiektų kuo daugiau vartotojų visame pasaulyje. Šiuo metu bendrovės gaminiai jau yra eksportuojami į daugiau nei 50 valstybių.

- Reklama -

Įmonės eksportas per šių metų pirmus penkis mėnesius augo 12,04 proc. lyginant su pernai. Tuo tarpu bendrai bendrovės pirmų šešių mėnesių pardavimai augo iki 14 mln. eurų ir buvo buveik 300 000 eurų didesni nei pernai, tuo pačiu laikotarpiu.

Ilgakiemyje, jau 33 metus veikiančioje bendrovėje šiuo metu dirba beveik 200 darbuotojų. Šiuo metu įmonė įgyvendina 3 mln. eurų vertės investicinį projektą, plės gamybos plotą – daugiau 1 tūkst. kv. metrų, didins gamybos apimtis bei sukurs dešimtis naujų darbo vietų.

TOP naujienos

Širdį veriančios istorijos: kada hemodializė vienintelė išeitis norint išgelbėti augintinio gyvybę?

Atrodo visiškai sveiku ir judriu buvęs augintinis per kelias valandas pasikeičia –tampa vangus, praranda apetitą, o jo žvilgsnį apgaubia apatija. Inkstų sutrikimai ir ūmių...

Horoskopai kovo 11 dienai

AVINASVisus sprendimus priimkite tik pirmiausia pasitarę su šeima. Nestokite į išdidžią vienišo atsiskyrėlio pozą. Turite stengtis nieko neįskaudinti. Pareiga šaukia, malonumus teks kol kas...

Tarptautinę mokytojų dieną bus iškilmingai apdovanoti Metų mokytojai

Spalio 5-ąją, Tarptautinės mokytojų dienos proga, Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus apdovanoti Metų mokytojai, įteikta Meilės Lukšienės premija ir Lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premija. Motyvuojanti...

Namų kvapų gamintojai: lietuviai yra neabejingi Azijos aromatams

Pandemijos metu namuose praleidžiame daugiau laiko, todėl jaukios aplinkos kūrimui ėmėme skirti daugiau dėmesio. Parfumerijos gamintojai pastebi, kad pastaraisiais metais Lietuvoje itin išpopuliarėjo namų...

ORAI: Lietinga diena su smarkesniais vėjo gūsiais

Trečiadienio naktį daug kur trumpi lietūs, vakariniuose rajonuose vietomis smarkūs. Vėjas pietvakarių, 6–11 m/s, pajūryje gūsiai 15–17 m/s. Žemiausia temperatūra 3–8, pajūryje iki 10 laipsnių šilumos. Dieną daug kur protarpiais palis, vakariniuose rajonuose vietomis...

Horoskopai spalio 23 dienai

AVINASGausite ne vieną pasiūlymą kartu praleisti savaitgalį. Jūs vėl galite sutelkti visus bendram tikslui - gal išgelbėti pasaulį, o gal paprasčiausiai pasilinksminti. Jaunėliams labai pravers išmintingas jūsų patarimas. JAUTISKruopščiai suplanuotą dienotvarkę gali sugriauti keletas netikėtų...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS